رسانه ها موضوع حکمرانی سرزمین را گفتمان سازی کنند
جانشین وزیر و رییس قرارگاه جهادی وزارت کشور با بیان اینکه رسانه ها موضوع حکمرانی سرزمین را گفتمان سازی کنند اعلام کرد: سازمان منابع طبیعی با توجه به وظایفی که دارد مهمترین سازمان در کشور است زیرا این سازمان سرمایه ارزشمند کشور یعنی آب و خاک را مدیریت می کند ولی شاید کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، سردار مجید بکایی پیش از ظهر امروز –یکشنبه- چهارم تیرماه در افتتاحیه کارگاه دو روزه آموزشی حکمرانی سرزمین که در سالن اجتماعات سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور برگزار شد گفت: امنیت غذایی و اقتدار ملی منوط به مدیریت درست آب و خاک کشور است و متاسفانه بدیل عدم توجه جدی به این دو مقوله، امروز دچار چالش های زیادی شده ایم.
جانشین وزیر و فرمانده قرارگاه جهادی وزارت کشور همچنین گفت: سالانه حدود 400 میلیارد مترمکعب آب از آسمان نازل می شود که 300 میلیارد مترمکعب آن تبخیر و یا با عبور به دریا از دسترس خارج می شود.
وی همچنین یادآور شد: سال 1400 در یک سیلی که در سیستان و بلوچستان اتفاق افتاد 17 میلیارد مترمکعب آب از این استان روانه دریای عمان شد و این سرمایه هنگفتی بود که متاسفانه از دسترس خارج شد.
سردار بکایی همچنین تصریح کرد: امروز در حاشیه شهرها انبوهی از جمعیت وجود دارد. این جمعیت می توانست در جایگاه خود تولید ثروت کند اما به شهرها مهاجرت کرد و ما باید با حضور فعال مردم، مدیریت و حکمرانی سرزمین را توسعه دهیم.
وی افزود: همین مردم بودند که هشت سال در دفاع مقدس، جنگ را مدیریت کردند. مسئله مهم، مردم هستند که باید مشارکت فعال داشته باشند. مردم باید طرح ها و پروژه ها را مدیر یت کنند.
سردار بکایی همچنین گفت: گفتمان محیط زیست و منابع طبیعی را باید در کشور ترویج دهیم و این گفتمان می تواند توسط رسانه ها در بین مردم و جامعه نشر پیدا کند .
وی فیلم شیار 143 را مثال زد و گفت: کارگردان و بازیگر اصلی این فیلم به زیبایی توانست مفهوم جنگ و اتفاقاتی که در کوران آن رخ داده است را در بین افکار عمومی به تصویر بکشد و بسیار اثر گذار باشد و رسانه ها نیز باید امروز گفتمان سازی کنند و تهیه کنندگان با تولید اثرهای هنری و محصولات فرهنگی حساسیت جامعه را نسبت به حفظ منابع طبیعی و محیط زیست برانگیخته نمایند.
فرمانده قرارگاه جهادی وزارت کشور در ادامه به برخی از دست اندازی ها به منابع طبیعی اشاره کرد و وجود زباله در طبیعت را یکی از چالش های مهم برشمرد که به هیچ وجه زیبنده طبیعت ایران نیست.
وی در خاتمه با اشاره به وجود ماهواره خیام آن را یک ظرفیت قابل توجه برای منابع طبیعی دانست و افزود: این ماهواره هر چهار روز یک بار تمام نقاط ایران را طی کرده و با دقت پوشش گیاهی و میزان تخریب آن را رصد و پایش می کند و در این راستا می تواند کمک بسیار زیادی به منابع طبیعی و تغییراتی که در آن حادث می شود بکند.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |