مراتع، مظلوم ترین بخش منابع طبیعی کشور است
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: اگر جنگل تخریب شود و درخت قطع گردد به خوبی قابل رویت است اما اگر مراتع سیر قهقرایی را طی کند و از درجه یک به درجه دو و یا درجه سه تبدیل شود آثار تخریبی آن همانند جنگل آشکار نیست.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی کشور، دکتر نوبخت روز شنبه در چهارمین همایش ملی جنگل ایران که برای بررسی کاشت یک میلیارد درخت در تالار امام خمینی(ره) دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد افزود: هم اکنون 125 میلیون هکتار از اراضی منابع طبیعی کشور در قلمرو فرسایش آبی قرار دارد و تاکنون در 39 میلیون هکتار آن مطالعه صورت گرفته و 20 میلیون هکتار عملیات آبخیزداری انجام شده است.
نوبخت میانگین سالانه اقدامات آبخیزداری را یک میلیون هکتار اعلام کرد و افزود: با تصویب بودجه ۳۰۰ میلیون یورویی برای عملیات آبخیزداری، در سال ۱۴۰۲ شاهد جهش چند برابری در عملیات آبخیزداری کشور خواهیم شد.
نوبخت وضعیت پوشش گیاهی کشور را به دلیل شرایط اقلیمی خشک و نیمه خشک نامناسب دانست و یاد آور شد: قبلاً 14 استان بیابانی با 6 میلیون هکتار مناطق بحرانی در کشور وجود داشت اما امروز تعداد استان های بیابانی به 21 استان افزایش یافته و مناطق بحرانی بیابان نیز از 6 میلیون هکتار به 14 میلیون هکتار رسیده است.
او تصریح کرد: این اتفاقات زیست محیطی علایم هشدار برای ماست و ما برای برون رفت از وضعیت موجود باید با مشارکت همه آحاد مردم برای کاشت درخت و افزایش پوشش گیاهی کشور تلاش کنیم.
نوبخت افزود: برای اینکه سطح قابل توجه مراتع از دست نرود طرح ۵۰ میلیون هکتاری مراتع کلید خورده است. در ایران میزان بیابانهایی که هر سال تولید میشود ۱ میلیون هکتار است و با توجه به محدودیتهای اعتباری سالانه حدود ۳۰۰ هزار هکتار مدیریت میشود و میزان تولید بیابان کمی بیش از ۳ برابر فعالیتهای ما برای مقابله با بیابانزایی است.
رییس سازمان منابع طبیعی کشور در ادامه طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور را یک طرح مردمی نام برد و افزود: شعار منابع طبیعی با مردم برای مردم است و منابع طبیعی بدون مشارکت همگانی مردم نمی تواند به اهداف توسعه پایدار در منابع طبیعی دست پیدا کند.
در ادامه چهارمین همایش ملی جنگل ایران، علی بناگر رییس انجمن علمی جنگلبانی ایران در گزارشی ار دریافت 100 مقاله علمی به دبیر خانه انجمن خبرداد که 91 مقاله از سوی داوران پذیرفته شده که 8 مقاله بصورت شفاهی و مابقی بصورت پوستری به چاپ رسیده است.
او گفت: این مقالات به موضوعات روز جنگل های کشور اختصاص داشته و توسط اساتید دانشگاه، پژوهشگران، دانشجویان و کارشناسان منابع طبیعی تولید و به چاپ رسیده است.
بناگر در بخش دیگری از گزارشات خود به چالش های موجود در جنگل های کشور اشاره کرد و جذب فارغ التحصیلان رشته منابع طبیعی را در سازمان امری ضروری دانست.
بر اساس این گزارش، در چهارمین همایش ملی جنگل ایران در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران(کرج) یک پنل تخصصی برگزار شد و دکتر خسرو ثاقب طالبی نماینده اساتید علوم جنگل، دکتر وحید اعتماد نماینده دانشکده منابع طبیعی، دکتر حسین آذرنیوند رییس انجمن مرتعداری ایران، دکتر علیزاده رییس کمیته علمی کاشت یک میلیارد درخت، دکتر نقی شعبانیان معاون امور جنگل و دکتر سید جمال الدین خواجه الدین از انجمن علمی کنترل مناطق بیابانی ایران از اعضای این پنل بودند.
شایان ذکر است در این پنل تخصصی موضوع کاشت یک میلیارد درخت به بحث و بررسی گذاشته شد و اساتید و کارشناسان بیش از یک ساعت پیرامون این طرح به پرسش و پاسخ پرداختند.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |