660 هزار هکتار از مناطق کهگیلویه و بویراحمد بحرانی هستند/تشکیل ۸ پرونده قضایی در رابطه با آتش سوزی مزارع

تاریخ انتشار : 1403/04/23 - ساعت انتشار: ١٠:٢٢ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه این استان بیشترین پوشش گیاهی رشته کوه زاگرس را داراست، گفت: ۶۶۰ هزار هکتار از مناطق استان ما بحرانی هستند، مناطقی که آتش سوزی در سنوات گذشته در آن‌ها اتفاق افتاده و جزء مناطق صعب العبور هستند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طببیعی به نقل از برنا- جاویدبخت در گفت و گو با خبرنگاران گفت: همراه با پرسنل محیط زیست، پرسنل منابع طبیعی و سازمان‌های مردم نهاد به منظور همکاری و حفظ طبیعت در این چند روزه تمام تلاشمان را کردیم.

آتش سوزی از سمت خوزستان شروع شد

جاویدبخت اظهار کرد: در اولین ساعاتی که آتش سوزی اتفاق افتاد و در شروع اطفای حریق کارکنان منابع طبیعی کهگیلویه وارد عمل شدند، این آتش سوزی در منطقه ده خلیفه‌ای بهبهان و نزدیک مرز گچساران، به سمت حوزه استحفاظی استان خوزستان بوده است.

وی افزود: متأسفانه در اخبار عنوان کرده‌اند که محدوده‌ای آتش سوزی در استان کهگیلویه و بویراحمد بوده، در حالی که همه چیز مشخص است و می‌توانند ببینند که واقعاً در کدام منطقه آتش سوزی شروع شده است، هر چند که همه منابع طبیعی جزء ایران است، و این مرز‌ها باعث نمی‌شود که تلاش و کمک نکنیم.

جاویدبخت گفت: همکاران ما همان روز آتش را خاموش کردند، و پایش شد، ولی به دلیل وزش باد و شرایط جوی شدید دوباره آتش دامنه گرفت و آتش سوزی به سمت کوه و مناطق صعب العبور کشیده شد.

بالغ بر ۱۱۰نفر از طرف منابع طبیعی در کوه خائیز بودند

مدیرکل منابع طبیعی استان اظهار کرد: در این دو سه روز همه همکاران مجموعه منابع طبیعی، محیط زیست و همه افرادی که پاره وقت و نیمه وقت با این مجموعه همکاری داشتند، یا افرادی که از طریق فراخوان بصورت داوطلبانه حضور یافتند، بالغ بر ۱۱۰نفر از طرف منابع طبیعی در کوه خائیز بودند.

۴آتش سوزی همزمان با خائیز را خاموش کردیم

وی گفت: پایش این منطقه هم اکنون برعهده منابع طبیعی قرار داده شده، در حالی که روز چهارشنبه و پنجشنبه ۴آتش سوزی همزمان گزارش شد، ولی به دلیل صعب العبور نبودن، با چند دمنده و چند نفری کار را جمع کنیم.

جاویدبخت تصریح کرد: فرمانده یگان حفاظت، جانشین‌ایشان، بنده و معاونم و دیگر کارکنان در منطقه حضور داشتیم، همه امکاناتی که در کهگیلویه، لنده، چارؤسا، دیشموک بسیج شدند و در این چند روز هیچ کوتاهی از طرف اداره کل منابع طبیعی صورت نگرفت.

گاهی امکان حضور تجهیزات در برخی مناطق وجود ندارد

مدیرکل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: کمبود امکانات و نواقص قطعاً در مناطق غیرقابل دسترس و صعب العبور وجود دارد، گاهی امکان حضور تجهیزات در برخی مناطق وجود ندارد. بالگرد آبپاش آمد، ولی دما بالای ۵۰درجه است، در زمان‌های خاصی بالگرد نمی‌تواند حرکت کند، در برخی ساعات که باد شدید وجود دارد نمی‌تواند حرکت کند، این‌ها بخاطر طبیعت است و در دست ما نیست.

یک نفر از امدادگران آسیب دید

جاویدبخت خاطرنشان کرد: دیروز یک نفر از امدادگران آسیب دید و به همین دلیل یک گروه هلال احمر پیاده چندین ساعت وارد عمل شدند بخاطر اینکه بتوانند به فرد آسیب دیده رسیدگی کنند.

وی گفت: خواهشم این است که این موارد را ببینید، همه ما تلاش کردیم، ولی بعضی موارد دست ما نیست، باد شدید و دمای بالای هوا دست ما نیست، اینکه بالگرد شرایط بلند شدن ندارد، دست ما نیست. از همه طبیعت دوستان، سازمان‌های مردم نهاد تشکر می‌کنم، امکاناتی که در اختیار داشتیم در اختیارشان گذاشتیم، یکی از این افراد حین فعالیت مهار آتش انگشتش شکست.

۵۸دمنده در اختیار دهیارها است

جاویدبخت بیان کرد: حدود ۵۸دمنده برای چنین مواردی در اختیار دهیار‌ها قرار داده شده است، ولی باید تجهیزات بیشتر باشد، و هم فرهنگ‌سازی شود، خیلی از آتش سوزی‌ها از مزارع به کوه کشیده می‌شود.

تشکیل ۸پرونده قضایی در رابطه با آتش سوزی مزارع

وی افزود: کشاورز نیت بدی ندارد، ولی اصلاً به این فکر نمی‌کند که ممکن است این آتش از کنترل خارج شود و به کوه بکشد. تاکنون برای ۸نفر در رابطه با مزارع پرونده تشکیل شده و به دادگاه معرفی کرده‌ایم، هیچ اغماضی نمی‌کنیم و هیچ گذشتی نداریم. چرا که یک درختی که سیصد سال عمر کرده، وقتی نابود می‌شود، چقدر پول بگذاریم تا این درخت دوباره درست شود؟ بنابراین هیچ گذشتی نخواهیم داشت.

جاویدبخت ادامه داد: در زمینه‌های مختلف فرهنگ‌سازی، اجرا و کاشت درخت اقدامات زیادی کرده‌ایم.

وی بیان کرد: ۱۵منطقه برای برداشت آب شناسایی و تعیین کرده‌ایم، تمام مناطق بحرانی استان را شناسایی کرده‌ایم ۶۶۰هزار هکتار از مناطق استان ما بحرانی هستند، مناطقی که آتش سوزی در سنوات گذشته در آن‌ها اتفاق افتاده و جزء مناطق صعب العبور هستند.

جاویدبخت گفت: بعضی کوه‌ها هستند که هیچ نقطه‌ای برای نشستن بالگرد ندارند، همین دیروز بالگرد چندین جا را ارزیابی کرد، نزدیک‌ترین نقطه‌ای که توانست بنشیند یک ساعت تا محل آتش سوزی فاصله داشت.

جاویدبخت گفت: خیلی مسائل دست ما نیست، در کار عملیاتی شرایط پیش‌بینی نشده است، ولی همه زحمت می‌کشند و تلاش می‌کنند، ما دوست داریم کار به نتیجه برسد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here