حفاظت از منابع طبیعی؛ دغدغه امروز مردمان محلی در شهرستان تنگستان

تاریخ انتشار : 1402/10/17 - ساعت انتشار: ١٦:٣٥ - گروه خبری : اخبار سازمان

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان تنگستان در استان بوشهر گفت: این شهرستان دارای 190 هزار هکتار عرصه های ملی است و امروز حفاظت از منابع طبیعی از دغدغه های مردم محلی است و منابع طبیعی با مشارکت مردم اقداماتی نظیر: درختکاری، آبخیزداری و مرتعداری را در این شهرستان دنبال می کند.

آزاده قاسم زاده در گفت و گو با خبرنگار اعزامی مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی افزود: اقدامات حفاظتی در بخش های متعدد در حال انجام است و فعالیت هایی که در دو بخش مرکزی و دلوار انجام می شود علاوه بر حفظ  اکوسیستم، فعالیت های  کشاورزی را تسهیل نموده و مورد رضایت مردم است.
این جنگلدار خانم  در ادامه یاد آور کرد: علیرغم اقداماتی که در زمینه حفاظت در حال انجام است اما در این حوزه همچنان با کاهش نیروهای حفاظتی مواجه هستیم. برخی از نیروها که سال ها صادقانه در بخش حفاظت کار کرده اند اکنون بازنشست شده وهیچ نیرویی جایگزین آنان نشده است و این کمبود نیرو اکنون یکی از چالش های اساسی ما در منطقه تنگستان است.
وی با بیان اینکه در حوزه صیانت از منابع طبیعی علاوه بر کمبود نیروی حفاظتی در زمینه امکانات و تجهیزات نیز ضعیف هستیم از وجود یک دستگاه خودروی پیکاپ خبرداد که باید در سطحی معادل 190 هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی به گشت و مراقبت بپردازد.
خانم قاسم زاده همچنین تصریح کرد: ساختمان اداره منابع طبیعی در شهرستان تنگستان هم اکنون اجاره ای است و مشکلات خاص خود را دارد و با همکاری مدیرکل منابع طبیعی استان بوشهر و فرماندار شهرستان تنگستان 4 میلیارد تومان اعتبار برای احداث بنای اداره منابع طبیعی تخصیص داده شده  تا بزودی کلنگ ساخت آن بر زمین زده شود.
قاسم زاده گفت:  تنگستان دارای 8 هزار هکتار جنگل طبیعی و دست کاشت است  و 68 هزار هکتار مرتع در شهرستان تنگستان وجود دارد که بخش اعظمی از مراتع  این شهرستان دارای طرح مرتعداری است و منابع طبیعی با مرتعداران قرارداد طرح دارد.
به گفته  آزاده قاسم زاده  حدود 100 هزار هکتار از عرصه های منابع طبیعی شهرستان تنگستان را مناطق بیابانی احاطه کرده است و اقدامات بیابان زدایی عمدتاً در منطقه «سمل»است که تثبیت شن در قالب کاشت درخت و بادشکن انجام می شود.

** اقدامات بیابان زدایی حریمی مطمئن برای امنیت غذایی
او گفت: اقدامات بیابان زدایی و تثبیت شن های روان برای زمین های کشاورزی مردم حریم امنی را فراهم نموده است و اقدامات بیابان زدایی با مطالبات مردمی و مشارکت مردم  با منابع طبیعی انجام شده است.
وی گفت: درخت در نزد مردم منطقه از حساسیت و اهمیت بالایی برخوردار است و اگر درختی قطع شود مردم سریعا به منابع طبیعی اطلاع  رسانی می کنند.
این مسئول منابع طبیعی شهرستان تنگستان در پاسخ به سوال خبرنگار ما که کدام موضوع بیشترین دلمشغولی را در منابع طبیعی برایتان ایجاد کرده است، گفت: چالش بیشترین  چالش ما در حوزه مراتع و طرح طوبی است  که از دیر باز مشکلاتی را برای منابع طبیعی ایجاد کرده است. این طرح در قالب احاله مدیریت و ماده سه به مردم واگذار شده اما الان مردم در این طرح ادعای مالکیت دارند.
قاسم زاده همچنین به اجرای طرح های آبخیزداری در برخی مناطق بحرانی در شهرستان تنگستان اشاره کرد و گفت: 39 سازه آبخیزداری در سطح شهرستان تنگستان تاکنون اجرایی شده و این اقدامات در بالادست اراضی کشاورزی مردم بوده و مردم به عنوان بهره بردار امروز اهمیت موضوع آبخیزداری را درک کرده اند.
وی گفت: برخی سازه های آبخیزداری در منطقه با رسوب و فرسایش خاک در حال پر شدن است و متاسفانه هیچ اعتباری در مدت 5 سال مسئولیتم در منطقه جهت لایروبی و ترمیم سازه های آبخیزداری داده نشده است.
قاسم زاده در ادامه به اهمیت طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت اشاره کرد و مشارکت مردم محلی را در این طرح چشمگیر دانست.
وی گفت: طرح جنگل کاری در شهرستان تنگستان  هم اکنون از پیشرفت 45 درصدی برخوردار بوده و سهم ما از این طرح در شهرستان 460هزار اصله نهال است که تا الان و با مشارکت مردم  193 هزار نهال در قالب طرح مردمی کاشته شده است.مردم در این طرح علاوه بر مشارکت در کاشت در زمینه مراقبت و حفاظت از درختان کاشته شده نقش قابل توجه ای دارند.
آزاده قاسم زاده سر انجام یاد آوری کرد: زمینه برای فعالیت و اقدامات اجرایی در سطح شهرستان فراهم است ولی متاسفانه دو اهرم  کمبود نیرو و تجهیزات خودرویی برای انجام گشت و مراقبت و حفاظت از 190 هزار هکتار از عرصه های ملی مشکلاتی را ایجاد کرده که جا دارد موررد توجه متولیان و مراجع تصمیم گیر قرار گیرد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here