طرح های تحولی وزارت جهاد کشاورزی در حوزه های آب و خاک و آبخیزداری اجرایی می شود

تاریخ انتشار : 1402/07/25 - ساعت انتشار: ٠٦:٤١ - گروه خبری : اخبار سازمان

قائم مقام قرارگاه تحول، نوآوری و پیشرفت کشاورزی با اشاره به اینکه در کشور حدود 90 میلیون هکتار اراضی کشور به اجرای عملیات آبخیزداری نیاز دارند، گفت: در قراردادهایی که با قرارگاه امام حسن(ع) منعقد شد، عملیات های آبخیزداری، احیای قنوات و طرح های تامین و انتقال آب کشاورزی در مدت سه سال اجرا می شود.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، محمدعلی جوادی  طرح های آبخیزداری  را از مناسب ترین روش های حفاظت از سفره های آب زیرزمینی و جلوگیری از فرسایش خاک بر شمرد و افزود:  با اجرای طرح های آبخیزداری منابع آب زیرزمینی که با خشکسالی های اخیر و بهره برداری بیش از حد از آب خشک شده است دوباره احیا می شود و فرسایش خاک را می کاهد.
قائم مقام قرارگاه تحول، نوآوری و پیشرفت کشاورزی همچنین در خصوص اهمیت آبخیزداری اظهار داشت: آب یکی از حیاتی ترین موضوعات در وزارت جهاد کشاورزی است که باید به درستی از آن استفاده شده و با کمترین هدررفت به دست کشاورز برسد.


جوادی بیان داشت: قرارگاه تحول، نوآوری و پیشرفت کشاورزی با رویکرد اجرای طرح های تحولی در وزارت جهاد کشاورزی، پیگیری لازم جهت انعقاد قراردادهای آبخیزداری و احیای قنوات را انجام داده است که با همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و با مشارکت مردمی و نیروهای بسیج در 31 استان کشور طی مدت کوتاه و با حجم کاری بالا انجام پذیرد.
جوادی با اشاره به برخی از مزایای اجرای طرح های مذکور عنوان داشت: در این طرح 10 هزار رشته قنات احیا شده و حدود 13 هزار استخر تامین آب و بالغ بر 36 هزار کیلومتر کانال و بسترهای انتقال آب ایجاد می شود. همچنین در 20 میلیون هکتار اراضی کشور عملیات آبخیزداری اجرا می شود.
وی  با تاکید بر اینکه گام اول در آبرسانی به کشاورز، اجرای صحیح عملیات آبخیزداری است، تشریح کرد: در کشور حدود 90 میلیون هکتار زمین به اجرای عملیات آبخیزداری نیاز دارند و در قراردادهای منعقد شده با قرارگاه امام حسن(ع) در حدود 20 میلیون هکتار از این اراضی عملیات آبخیزداری در مدت سه سال اجرا می شود.
جوادی افزود: آبخیزداری از دو جهت دارای اهمیت است اول آنکه اجرای آبخیزداری در حوضه آبخیز موجب پرآبی سفره های زیرزمینی می شود و در وهله بعد منجر به جلوگیری از ایجاد سیل و فرسایش خاک می گردد.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here