چهار میلیون بذر و نهال در استان مرکزی کاشته می شود

تاریخ انتشار : 1402/07/12 - ساعت انتشار: ١٤:٠٦ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: امسال چهار میلیون بذر و نهال توسط دستگاه های اجرایی، نهادها، ارگان های دولتی و خصوصی و آحاد مردم در سراسر استان مرکزی کاشته می شود.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت-  در آیین آغاز کاشت بذر و نهال در راستای اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در منطقه گردشگری نور الشهدا اراک افزود: اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت به فرموده مقام معظم رهبری در دستور کار منابع طبیعی استان قرار دارد و سهم استان از این میزان 16 میلیون اصله نهال است که امسال 4 میلیون و 170هزار اصله نهال در نهالستان شهید رجایی اراک تولید شده است.

محمدی بیان کرد: نخستین پویش مردمی کاشت بذر و نهال در 12 شهرستان به صورت هم زمان در حال اجرا است، در این پویش از ظرفیت شهرداری ها، فرمانداری ها، ارگان های نظامی، انتظامی و تمام ظرفیت‌های مردمی استفاده شد تا طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در کشور و سهم استان عملیاتی شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی با اشاره به برگزاری جلسات مختلف در راستای برگزاری هر چه بهتر پویش کاشت بذر و نهال در استان، تصریح کرد: هدف از اجرای پویش افزایش سرانه فضای سبز در شهرهای صنعتی به ویژه کلانشهر اراک است.

محمدی عنوان کرد: عرصه‌ای بالغ بر 480 هکتار برای اجرای پویش بذرکاری در استان مرکزی جانمایی شده است و قرار بر این است در این میزان عرصه 500 هزار بذر بادامچه کاشته شود این در حالیست که در هر هکتار باید 1100 بذر کاشته شود.

وی مهلت اجرای این طرح را تا پایان سال اعلام کرد و گفت: کاشت نهال و بذر باعث کنترل سیلاب ،جلوگیری از فرسایش خاک، افزایش نفوذپذیری خاک، تولید اکسیژن، تلطیف هوا، توسعه فضای سبز، کاهش آلودگی هوا  و ایجاد فضایی مفرح در اطراف شهرها و سطح استان می‌‌کند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی تصریح کرد: پویش امروز در مساحت 40  هکتار در نورالشهدا (دره گردو) آغاز می‌شود و بذر بادمچه کاشته می‌شود، بادامچه گونه‌ای است که نیاز به آبیاری دستی ندارد و فقط بذر آن کاشته می‌شود و این بذر بومی منطقه و چون کند رشد است چند سال بعد رشد آن نمود پیدا کرده و موجب سرسبزی منطقه می گردد.

محمدی بیان کرد: پویش بعدی در تمام شهرداری و دهیاری‌های استان اجرا می‌شود و به عبارتی هم در شهر و هم در روستا پویش کاشت بذر و کاشت نهال اجرایی می‌شود تا بتوان بوستان روستایی داشته باشیم که در این حوزه نیاز به استفاده از ظرفیت بسیج مردمی است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here