ارتباط تحقیق و اجرا با شورای راهبردی تحقیقات منابع طبیعی و آبخیزداری تقویت می‌شود

تاریخ انتشار : 1402/04/14 - ساعت انتشار: ١١:٠١ - گروه خبری : اخبار سازمان

اولین جلسه شورای راهبردی تحقیقات منابع‌طبیعی و آبخیزداری در محل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، در اولین جلسه شورای راهبردی تحقیقات منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور دکتر عباسعلی نوبخت اظهار امیدواری کرد که ماحصل فعالیت این شورای راهبردی تأمین امنیت زیستی و پایداری منابع‌طبیعی بویژه برای نسل‌های بعدی کشورمان باشد.
دکتر نوبخت رئیس شورای راهبردی تحقیقات منابع طبیعی و آبخیزداری کشور خاطرنشان کرد: سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور سازمانی بدون مرز است، به نحویکه دستگاه‌ها و نهادهای قوای سه‌گانه به گونه‌ای در پیشبرد امور و عملکرد این حوزه دخیل هستند.
معاون وزیر و رئیس سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور همچنین بر همکاری و همدلی بخش تحقیقات و اجرا برای تحقق حکمرانی مطلوب تأکید کرد و گفت: برای حکمرانی مطلوب در حوزه مرتع، کسب منفعت مردم با حداقل خسارات به این عرصه‌ها باید مورد توجه قرار گیرد، به این نتیجه رسیده‌ایم که بدون مردم نمی‌توانیم در حوزه منابع طبیعی کار کنیم و در همین راستا پیش نویس نظام مردمی‌سازی منابع طبیعی را آماده کرده‌ایم که در حال بررسی توسط معاونت‌های تخصصی و شورای عالی سازمان است که با همکاری بخش تحقیقات می‌توانیم کار را به نحو مطلوب‌تری انجام دهیم.
دکتر نوبخت با اشاره به اهمیت آینده‌پژوهی در منابع‌طبیعی گفت: کشورمان 11 اقلیم از 13 اقلیم دنیا را داراست و با توجه به دخالت‌های بشری شاهد از دست دادن ماهیت و هویت برخی از این اقالیم هستیم، لذا مجبور به حفظ کاربری جنگل‌ها و مراتع و جلوگیری از تخریب سرزمین هستیم.
وی در پایان، تشکیل شورای راهبردی تحقیقات منابع طبیعی و آبخیزداری کشور را فرصت مناسبی برای تقویت ارتباط و هماهنگی بخش‌های تحقیقات و اجرا دانشست و افزود: رویکرد سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تعامل با دانشگا‌ه‌ها و مراکزعلمی تحقیقاتی است و استفاده از تجارب نخبگان است و این شورای راهبردی می‌تواند نفوذ دانش و فناوری در فعالیت‌های اجرایی را تسهیل کند.

پاسخگویی به چالش های بخش اجرا از مهمترین ویژگی های ریلگذاری سازمان تات است

سید مجتبی خیام نکویی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نیز در این نشست بیان کرد: در دو سال گذشته یک تغییر راهبردی در سازمان تات به وجود آورده‌ایم و آن‌هم ریل‌گذاری جدید در این سازمان بوده است.
دکتر خیام نکویی ادامه داد: با وجود فعالیت‌های گسترده سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در طول سال‌های اخیر، اما چرخ‌دنده‌های تات آن‌طور که باید درگیر بخش اجرا نبوده است.
رئیس سازمان تات افزود: با ریل‌گذاری انجام‌شده در سطح کشور، مؤسسات تحقیقاتی ملی پاسخگوی اولویت‌ها و چالش‌های معاونت‌های اجرایی در وزارت خانه باشند. این سیاستگذاری چالش بخش اجرا را رفع می‌کند و چالش‌ها تبدیل به یک موضوع پژوهشی و تحقیقاتی می‌شوند.
وی با اذعان به ازدیاد خروجی های سازمان تات، افزود: در گذشته این خروجی‌ها عرضه محور بوده و تقاضامحور نبوده است اما امروز ریلگذاری سازمان بر پایه تقاضا محور شدن خروجی ها و رفع چالش های بخش کشاورزی است.
خیام نکویی بیان کرد: شورای های راهبردی تحقیقات موضوعی، در راستای حل چالش‌ها و مسائل ایجاد شده است و یکی از بهترین دستاوردهای ما این بود که پس از شناخت چالش‌ها؛ بررسی‌ها آغاز می گردد و این چالش‌ها موضوع کار تحقیقات می‌شود. شورای تحقیقات راهبردی دامپزشکی، باغبانی، سلامت و … ایجادشده و تمام معاونت‌های بخش اجرا در وزارتخانه در حال حاضر شورای راهبردی دارند و با مؤسسات تحقیقاتی مرتبط در ارتباط هستند.
وی با اشاره به اینکه آینده‌پژوهی حوزه نیز از وظایف مؤسسات است، افزود: حوزه منابع طبیعی نیاز به این شورا داشت. حداقل سه موسسه درگیر پروژه ملی کاشت یک میلیارد نهال شدند و امروز ما به شکل رسمی اعلام می‌کنیم شورای تحقیقات راهبردی منابع طبیعی و آبخیزداری کشور می‌تواند با تشکیل جلسات مستمر به ریاست آقای نوبخت چالش‌های حوزه را مرتفع کند و موجب تحولات چشمگیر شود.
رئیس سازمان تات بیان کرد: در حال حاضر این سازمان سفره‌ای برای بخش اجرا پهن کرده و تمام ظرفیت‌ها را در آن قرار داده است. ما ارتباط نزدیکی با دانشگاه‌ها داریم و فرصت خوبی برای رفع چالش‌ها است. در ابتدا باید اولویت‌بندی در خصوص چالش‌های منابع طبیعی داشته باشیم. تخریب مراتع و جنگل‌ها، فرسایش خاک و سیل چالش‌های اولویت‌دار است.
خیام نکویی افزود: سازمان تات دانش جلوگیری از فرسایش خاک را دارد و موسسات تحقیقاتی خاک و آب، جنگل‌ها و مراتع و پژوهشکده حفاظت آبخیزداری می‌توانند با راهکارهای علمی و عملی از این فرسایش جلوگیری کنند.


 

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here