پیام رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به مناسبت روز جهانی مقابله با بیابان زایی
دکتر عباسعلی نوبخت، رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به مناسبت روز جهانی مقابله با بیابان زایی پیامی صادر کرد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، دکتر عباسعلی نوبخت، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در پیام خود به مناسبت فرارسیدن 27 خردادماه روز جهانی مقابله با بیابانزایی و خشکسالی، بر نقش و مشارکت زنان در حفظ، احیاء، توسعه و بهرهبرداری پایدار از منابع طبیعی تأکید کرد. متن پیام بدین شرح است:
بسمه تعالی
در حال حاضر، جامعه جهانی نهضتی را با عنوان جهان بدون تخریب سرزمین آغاز کرده و تاکید دارد که با مدیریت پایدار سرزمین و احیا و بازسازی زمینهای تخریب یافته می توانیم حاصلخیزی خاک را ارتقا دهیم، تولید پایدارکشاورزی را فراهم نموده و منابع ارزشمند آب را حفاظت کنیم. در بخش کشاورزی و منابع طبیعی کشور ما ظرفیتها و قابلیتهای آشکار و پنهان بسیاری وجود دارد که با شناسایی و استفاده منطقی و متوازن از آنها میتوانیم با تولید و اشتغال، سهم قابل توجهی در رشد تولید و تامین نیازهای جامعه و نسل های آتی داشته باشیم.
دستیابی به این هدف با بکارگیری ابزارهایی مانند حکمرانی مسئولانه سرزمین، سرمایه گذاری با هدف حفاظت و بهره برداری پایدار کالاها و خدمات سرزمین، اتخاذ فوانین و سیاستهای حمایتی و تشویقکننده منسجم و ارتقا بهره وری قابل انجام است. مقابله با بیابانزایی و تخریب سرزمین زمینه ساز تعدیل انتشار گازهای گلخانهای و حفظ و ارتقاء تنوع زیستی می باشد.
مقابله با بیابانزایی با توجه به ماهیت چند وجهی و دامنه وسیع آن نیازمند همکاری و هم افزایی بخشهای مختلف از جمله دستگاه های اجرایی، نهادهای قانونگذاری و بودجه ریزی، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی، مراکز رشد کارآفرینی و شرکتهای دانش بنیان و مشارکت بخش خصوصی و بویژه نقش آفرینی موثر آحاد جامعه می باشد.
شعار امسال روز جهانی مقابله با بیابانزایی" نقش و حقوق زنان در مدیریت پایدار سرزمین" تعیین شده است. واقعیت آن است که در زمینه مدیریت پایدار سرزمین نیز زنان محور اصلی تلاشهای جهانی جهت کاهش و معکوس سازی تخریب سرزمین محسوب می شوند. زﻧﺎن از ﻣﻬﻢ ﺗﺮﯾﻦ ﻧﯿﺮوﻫﺎي درﮔﯿـﺮ در ﮐﺸﺎورزي و در ﻧﺘﯿﺠﻪ به طور ﻣﺴﺘﻘﯿﻢ ﺑﺎ امنیت غذایی و ﻣﺤﯿﻂ زﯾﺴﺖ مرتبط ﻫﺴﺘﻨﺪ. در عین حال زنان به دلیل نقش کلیدی در خانواده و تربیت نسل های آینده، در صورت دریافت آموزش های مناسب و ارتقای نگرش های آنان به منابع طبیعی، می توانند در اصلاح الگوهای صحیح زندگی اجتماعی و حفاظت بیشتر از این منابع، نقش بسیار موثری ایفا کنند. ورود زﻧﺎن ﺑﻪ ﻋﺮﺻﻪ ﺗﺼﻤﯿﻢ ﺳﺎزي و اراﺋﻪ آﻣﻮزش ﻫﺎي ﻻزم و ﺑﺎﻻ ﺑﺮدن آﮔﺎﻫﯽ ﻫﺎي آنان در زﻣﯿﻨﻪ ﭼﮕﻮﻧﮕﯽ ﺗﺎﺛﯿﺮ ﮔﺬاري ﺑـﺮ ﻣﺤـﯿﻂ زﯾﺴـﺖ اﻃﺮاﻓﺸﺎن، ﻣﯽ ﺗﻮاﻧﺪ ﺑﻪ ﮐﺎﻫﺶِ ﺗﺨﺮﯾـﺐ و آﺳـﯿﺐ ﺑﻪ ﻣﺤﯿﻂ زﯾﺴﺖ ﮐﻤﮏ ﻧﻤﺎﯾﺪ. ﺑﻪ ﻋﻼوه زﻧﺎن اﯾﻦ اﻃﻼﻋﺎت و آﻣﻮزش ﻫﺎ را ﺑﻪ ﻓﺮزﻧـﺪان ﺧـﻮد ﻣﻨﺘﻘﻞ ﮐﺮده و ﻧﺴﻠﯽ ﺗﺮﺑﯿﺖ ﺧﻮاﻫﺪ ﺷﺪ ﮐﻪ در ﻋﺮﺻﻪ ﻫﺎي ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺣﺎﻓﻆ ﻣﺤـﯿﻂ زﯾﺴـﺖ و ﻃﺒﯿﻌﺖ ﺧﻮاﻫﺪ ﺑﻮد.
سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با تجارب طولانی در زمینه اجرای پروژه های مشارکتی منابع طبیعی و مدیریت جامع حوضه آبخیز، از اهمیت و نقش مشارکت زنان در حفظ، احیا، توسعه و بهره برداری پایدار منابع طبیعی آگاه بوده و به تلاش های کنوانسیون مقابله با بیابان زایی برای ارتقای " نقش و حقوق زنان در مدیریت پایدار سرزمین" ارج می نهد.
عباسعلی نوبخت
معاون وزیر جهاد کشاورزی و
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |