مبارزه با آفات درختان جنگلی بر اساس تصمیم کارگروه علمی گیاهپزشکی
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور اعلام کرد: هرگونه اقدام برای مبارزه بیولوژیکی با آفات و امراض درختان جنگلی بویژه در حوزه زاگرس بر اساس تصمیم کارگروه علمی گیاهپزشکی - متشکل از اساتید دانشگاه، محققین مرکز تحقیقات و کارشناسان مرتبط و متخصص - انجام می گیرد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، دکتر شعبانیان روز چهارشنبه در سفر به استان کردستان و بازدید از جنگل های شهرستان بانه گفت: پروانه جوانه خوار بلوط به عنوان یکی از حلقه های زنجیره و شبکه غذایی در جنگل های زاگرس مورد توجه است که در دو دهه اخیر به دلیل طغیان در این بوم سازگان های جنگلی نام آفت جوانه خوار بلوط را به خودش گرفته است.
وی افزود: در سال 1402 فعالیت این آفت در بخش هایی از جنگل های استان کردستان از قبیل جنگل های مریوان و سروآباد به همراه شروع فصل رویش از نیمه فروردین ماه شروع شده است.
شعبانیان همچنین تصریح کرد: بر اساس تجربیات استانی برای مبارزه با این آفت، حدود 4000 هکتار از جنگل های استان مورد پایش قرار گرفته است.
به گفته شعبانیان؛ در جنگل های مریوان ، سروآباد و کامیاران در مجموع حدود 380 هکتار از جنگل های بلوط درگیر این آفات هستند که بنا به تشخیص کار گروه گیاهپزشکی استان، عملیات کنترل و مبارزه به روش های بیولوژیکی بویژه محلول پاشی با BT در حدود 130 هکتار از نقاط بحرانی فعالیت این آفت انجام گرفت.
معاون امور جنگل همچنین خبرداد که در جنگل های بانه نیز مرتبا پایش آفت جوانه خوار بلوط و دیگر آفات از اسفند ماه 1401 شروع شده و بیش از 1000 هکتار از جنگل های این شهرستان تاکنون پایش شده است.
شعبانیان در ادامه از فعالیت آفت جوانه خوار بلوط در حدود 30 هکتار از این جنگل ها خبر داد و افزود: به دلیل عدم طغیان شدید و همچنین به دلیل برخی ملاحظات اکولوژیکی و زیست محیطی با توجه به حساسیت این بوم سازگان ها، بنا به تشخیص کارگروه گیاه پزشکی و نتایج بازدیدهای میدانی، اجرای عملیات مبارزه بیولوژیک با محلول BT در دستور کار قرار نگرفت.
این مسئول امور جنگل همچنین تصریح کرد: نتیجه بازدید میدانی تیم اعزامی از ستاد سازمان منابع طبیعی کشور به همراه کارشناسان متخصص استان کردستان در روز چهارشنبه هفته گذشته از جنگل های شهرستان بانه، نشان می دهد که این آفت تاکنون با تغذیه از برگ درختان بلوط ،خسارت های قابل توجه ای به این جنگل ها وارد کرده است ولی در حال حاضر دوره فعالیت این آفت به پایان رسیده و با توجه به تک نسل بودن این آفت، خطر فعالیت مجدد آن در سال 1402 وجود ندارد.
شعبانیان یادآور شد: علاوه بر آفت جوانه خوار بلوط، نشانه هایی از زوال بلوط نیز در جنگل های استان کردستان ملاحظه شده است که قرار است جهت کنترل بیماری نیز توسط تیم متخصص کارشناسی بررسی و در خصوص اقدامات کنترلی و پیشگیرانه تصمیم گیری شود.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، پایان بخش بازدیدهای میدانی از جنگل های زاگرس در استان کردستان را تشکیل جلسه با اساتید متخصص دانشگاه کردستان و محققین مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی و کارشناسان اداره کل منابع طبیعی اعلام کرد و یادآور شد: در این جلسه ضمن ارائه آمار تخصصی از وضعیت و میزان خسارت آفت جوانه خوار بلوط و دیگر آفات و بیماری های موجود در جنگل های استان و ارائه مشاهدات میدانی، پس از تحلیل و ارائه نظرات تخصصی توسط حاضرین، با خرد جمعی به این نتیجه رسیدند که در سال های آینده ضمن پایش تخصصی به موقع آفات در جنگل های استان توسط دانشگاه و بخش تحقیقات استان، با توجه به حساسیت بوم سازگان های جنگلی، هر گونه اقدام برای مبارزه بیولوژیکی با آفات و امراض، بر اساس تصمیم کارگروه علمی گیاهپزشکی اداره کل منابع طبیعی استان که متشکل از اساتید دانشگاه، محققین مرکز تحقیقات و کارشناسان مرتبط و متخصص میباشد، انجام گیرد.
بر اساس این گزارش، پیش از بازدید شعبانیان معاون امور جنگل، بدستور دکتر نوبخت رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، معاون فنی دفتر حفاظت و حمایت و معاون مرکز جنگل های خارج از شمال سازمان منابع طبیعی کشور به همراه کارشناسان و مسئولین منابع طبیعی استان کردستان از جنگل های درگیر آفت جوانه خوار بلوط در شهرستان بانه، بازدید میدانی بعمل آوردند.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |