ضرورت تولید و پرورش علمی نهال و بذرهای منابع طبیعی

تاریخ انتشار : 1402/02/05 - ساعت انتشار: ١٥:٥٢ - گروه خبری : اخبار سازمان

تولید و پرورش نهال و بذر با استفاده از آخرین دستاوردهای علمی و فنی برای اجرای موفق طرح کاشت یک میلیارد درخت ضروری است.

به  گزارش مرکز اطلاع‌رسانی سازمان منابع طبیعی ازجهاد کشاورزی، عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران با بیان این مطلب به خبرنگار ما گفت: برای اجرای موفق کاشت یک میلیارد درخت ظرف چهار سال باید در قالب یک طرح دقیق، تولید و پرورش نهال و بذر و کاشت آن در عرصه‌های طبیعی و جنگلی بر اساس اصول علمی و متناسب با شرایط اقلیمی و بیولوژیکی انجام شود.

وحید اعتماد افزود: نهال‌ها باید در نهالستان‌های کشور با استفاده از دانش، تیمار شوند تا بتوانند در عرصه‌های طبیعی در برابر شرایط سخت خشکسالی مقاومت کنند.

وی در همین حال بر آبیاری، نظارت و مراقبت مستمر بر نهال‌های کاشته شده طی چند سال تاکید ورزید و اظهار داشت: در سال‌های گذشته فقط نهال کاشتیم و سپس رها کردیم.

اعتماد با اشاره به سطح ۲۸۷۰ هکتاری نهالستان‌های کشور تصریح کرد: با استفاده از ظرفیت‌های دولتی، بخش خصوصی و صنایع می‌توان ده‌ها میلیارد اصله نهال طی سال‌های مختلف در کشور تولید کرد.

وی با بیان این که مشکلی به لحاظ فنی و علمی در تولید نهال‌های جنگلی و بیابانی در کشور نداریم، گفت: بذرها باید زیر نظر کارشناسان موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور شناسایی شوند که بخش عمده‌ای از آنها، شناسایی شده است.

عضو کمیته علمی ستاد طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت تصریح کرد: در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت قرار است نهال‌های تولید شده در سه بخش احیا، غنی‌سازی و توسعه جنگل‌ها، زراعت چوب و توسعه فضای سبز در حاشیه شهرها و روستاها کاشته شود.

وی ادامه داد: نزدیک به دوسوم نهال‌های تولید شده در این طرح به توسعه فضای سبز و زراعت چوب و یک‌سوم نیز به عرصه‌های جنگلی برای احیا و غنی‌سازی اختصاص می‌یابد که نیمی از آن به صورت بذرکاری خواهد بود.

اعتماد گفت: کمیته علمی ستاد طرح کاشت یک میلیارد درخت در اجرای این طرح نظارت و مشارکت دارد.

وی افزود: ناظران، عملکرد و پیشرفت کار را ارزیابی خواهند کرد و اگر اشتباهی صورت گیرد آن را گوشزد می‌کنند.

اعتماد در همین حال اذعان داشت: افرادی که نسبت به تولید نهال و کاشت یک میلیارد درخت بدبین هستند به دلیل تجربیات سال‌های گذشته در اجرای طرح‌های جنگل‌کاری و همچنین بی‌اطلاعی از جزییات این طرح است.

وی گفت: اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت، مشارکت مردمی را می‌طلبد و موفقیت این طرح سرمایه‌های اجتماعی در کشور را بهبود خواهد بخشید.

عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران اضافه کرد: ما باید به مردم اطمینان دهیم که جنگل‌کاری و درخت‌کاری به نفع آنها است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here