مردمی سازی فعالیت‌های منابع‌طبیعی، یک هدف راهبردی است

تاریخ انتشار : 1402/01/09 - ساعت انتشار: ١٧:٥٥ - گروه خبری : اخبار سازمان

دکتر عباسعلی نوبخت، رئیس سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور در دوره آموزشی بین‌المللی مجازی فائو، مردمی‌سازی فعالیت‌های منابع‌طبیعی را از اهداف راهبردی این سازمان اعلام کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، دوره آموزشی مجازی سازمان خواروبار و کشاورزی جهانی (فائو) مبتنی بر درس آموخته های پروژه مشارکتی بین المللی احیای اراضی جنکلی و تخریب یافته (RFLDL) روز چهارشنبه 9 فروردین‌ماه با شرکت 17 نفر از مقامات کشورهای عضو سخنرانی دکتر عباسعلی نوبخت معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور آغاز بکار کرد.

دکتر عباسعلی نوبخت در این نشست اظهار داشت: یکی از مهمترین درس آموخته های این پروژه ضرورت توجه و نگاه جامع و فراگیر به مقوله مدیریت منابع طبیعی و مقابله با پیامدهای ناشی از تخریب سرزمین می باشد. در حال حاضر مردمی سازی فعالیت های منابع طبیعی به عنوان یک هدف راهبردی در دستور کار این سازمان قرار گرفته و به بسیاری از طرح های اجرایی مدیریت منابع طبیعی تعمیم یافته است.
رئیس سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره بهره‌گیری از نگرش جامع محور و رویکرد مشارکتی در اجرای پروژه احیای اراضی جنگلی و تخریب یافته، گفت: این پروژه از سال 1391در دو استان کرمان و خراسان جنوبی به اجرا درآمد و در یک رویکرد ابتکاری، افزون بر تمرکز بر کنترل کانون‌های بحرانی فرسایش بادی در قالب حفاظت، احیا و توسعه پوشش گیاهی، بهبود وضعیت زندگی جوامع تحت تاثیر و آسیب دیده را به عنوان یکی از پیشران های تخریب سرزمین مورد هدف قرار داد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه هدف اکولوژیک این پروژه، کنترل تخریب سرزمین در کانون های بحرانی و خسارتزای فرسایش بادی بوده و از طریق احیای اراضی تخریب یافته در سطح 49 هزار هکتار در قالب اقدامات نهالکاری، مدیریت رواناب و حفاظت و قرق محقق گردیده است، اظهار داشت: به منظور عینیت بخشیدن به مشارکت بهره برداران و ایجاد یک محیط توانمند، بسته کاملی از آموزش های ترویجی، مهارتی، پرداخت تسهیلات، ایجاد ساختارهای مشارکتی نظیر تشکیل تعاونی و نیز ایجاد زنجیره های تولید و بازاریابی محصولات به کار بسته شد و روستاییان در قالب کمیته های توسعه روستایی و پیمانکاران بومی، از منافع مستقیم اجرای پروژه های منابع طبیعی و جنگل های دست کاشت بهره مند شدند.
وی افزود: توجه به ابعاد اقتصادی- اجتماعی پروژه، جلب حمایت گسترده مقامات سیاسی از جمله استانداران، فرمانداران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مدیران دستگاه های اجرایی در سطوح مختلف را در پی داشت و به اعتمادسازی، انتقال دانش و فناوری و نیز حل بسیاری از تعارضات دیرینه میان سازمان منابع طبیعی و بهره‌برداران محلی کمک نمود.
دکتر نوبخت در ارتباط با حمایت قوانین کشور از منابع‌طبیعی گفت: حفاظت از محیط زیست، مقابله با بیابانزایی و تخریب سرزمین در قوانین کشور مورد تاکید قرار گرفته و ارتقای پوشش گیاهی در جنگل ها، مراتع و مناطق بیابانی در برنامه های توسعه کشور گنجانیده شده است. در این راستا، طرح مردمی کاشت یک میلیارد نهال طی یک دوره 4 ساله با هدف مقابله با بیابان‌زایی و توسعه جنگل‌ها در قالب یک برنامه چهار ساله در وزارت جهادکشاورزی کشور تدوین شده است. این طرح که با مشارکت مردم، همه دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌های مردم نهاد، اجرایی خواهد شد، اثرات بسیار خوبی را در محیط کشور ایران بوجود خواهد آورد. 
گفتنی است، در پی دستاوردهای پروژه احیای اراضی جنگلی و تخریب یافته در عینیت بخشیدن به مشارکت جوامع محلی در احیا و حفاظت از عرصه های منابع طبیعی توام با توسعه روستایی در قالب تهیه و اجرای طرح‌های کسب و کار و برنامه‌های توسعه روستایی با همکاری سایر دستگاه ها و گزارش مشاور بین المللی ارزیابی پایانی پروژه، کمیته جنگل فائو این دوره آموزشی را با هدف ظرفیت‌سازی در تصمیم گیرندگان و کارشناسان بخش‌های اجرایی و سایر گروه های علاقمند در کشورهای عضو برگزار کرده است.
یادآوری می گردد پروژه احیای اراضی جنگلی و تخریب یافته با همکاری فائو و مشارکت مالی صندوق محیط زیست جهانی (GEF)، از دسامبر 2010 در دو استان کرمان و خراسان جنوبی به اجرا درآمده است.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here