سخنرانی مدیر کل فائو در افتتاحیه بیست و ششمین نشست کمیته جنگلداری فائو

تاریخ انتشار : يکشنبه ١٧ مهر ١٤٠١ - ساعت انتشار: ٠٨:٤١ - گروه خبری : اطلاعیه ها

ساغر داراب‌زند- چو دونگ یو مدیرکل سازمان خواربار و کشاورزی-فائو در مراسم افتتاحیه بیست و ششمین نشست کمیته جنگلداری فائو (COFO26)که از تاریخ 11 لغایت 15 مهر ماه سال جاری در مقر فائو در رم- ایتالیا بصورت هیبرید(حضوری-مجازی) برگزار گردید، گفت: دنیا می بایست روند جنگل‌زدایی را متوقف کرده، فعالیت های درخت کاری را برای سبز شدن بیشتر کره زمین تداوم بخشیده، ظرفیت‌ باروری خاک را افزایش داده و از جنگل‌ها و درختان به شکلی پایدار استفاده نماید.

مدیرکل فائو در این مراسم که از تاریخ 11 لغایت 15 مهر ماه سال جاری در مقر فائو در رم- ایتالیا بصورت هیبرید(حضوری-مجازی) برگزار گردید، افزود: جنگل‌ها 31 درصد از سطح خشکی‌های زمین را فرا گرفته اند و بر اساس آمار موجود حدود 296 گیگاتون کربن را در خود ذخیره نموده و زیستگاه بخش عظیمی از تنوع‌ زیستی کره زمین می باشند. همچنین منبعی عظیم از فیبر، سوخت، غذا و خوراک دام بوده و معیشت میلیون‌ها نفر از جمله فقیرترین اقشار مردم را تامین می نمایند. جنگل‌ها در کاهش اثرات سوء تغییرات اقلیمی و نیز سازگاری با آن تاثیر بسزایی داشته، کیفیت آب، هوا و خاک را بهبود بخشیده و در صورت اعمال مدیریت پایدار، منبعی از مواد خام تجدیدشونده  نیز محسوب می‌شوند.
مدیرکل سازمان خواربار و کشاورزی-فائو در این مراسم اظهار داشت: امروزه اثرات بحران تغییرات اقلیمی و بحران ها یا فجایع انسانی بیش از پیش در سراسر دنیا احساس شده و متاسفانه در وهله اول آسیب‌پذیرترین اقشار را شدیدتر از سایرین تحت تاثیر قرار می‌دهد. همچنین به افزایش شدت و فراوانی روند وقوع خشکسالی‌، سیل‌، حریق، طوفان‌ و گرد و غبار اشاره کرده و افزود روند فزاینده و رو به رشد بحران‌ها از پاندمی کووید 19 در سطح جهان و رکودهای اقتصادی موجود گرفته تا افزایش قیمت غذا، سوخت، کود و سایر موارد به وضوح مشاهده می‌شوند. در عین حال معضل گرسنگی همچنان تداوم یافته و رشد نابرابری ها را به تصویر می‌کشد.
چو دونگ یوگفت: جنگل‌زدایی و تخریب سرزمین، همراه با نابودی تنوع زیستی، اکوسیستم های جهان را تخریب نموده است. این معضل بایستی تغییر نموده و سریعا متوقف گردد. همانطوریکه در بیانیه سئول مطرح گردید، جنگل‌ها و درختان الزاما باید به عنوان بخش مهمی از این راه‌حل در نظر گرفته شوند. وی در ادامه یادآوری نمود تنها هفت سال دیگر تا پایان دستورکار 2030 و اهداف توسعه پایدار باقیمانده است.
مدیرکل فائو گفت: اکنون، زمان تسریع در اجرای فعالیت‌ها بوده و مهمتر از آن، همه ما به یک اراده سیاسی و مجموعه‌ای از راه‌حل‌ها نیاز مندیم.
وی در ادامه به نشریه اصلی و پرمخاطب فائو تحت عنوان "وضعیت جنگل‌های جهان در سال 2022"اشاره نمود که در طی این جلسه مورد بحث قرار خواهد گرفت و سه راه‌حل و مسیر بهم پیوسته و اساسی را به شرح ذیل ارائه می نماید.
• توقف روند جنگل‌زدایی کلید مبارزه با بحران اقلیمی بوده که منجر به کاهش 14 درصدی گازهای گلخانه‌ای شده و همچنین از بخش عظیمی از تنوع زیستی موجود بر روی کره زمین محافظت می‌کند.
• افزایش میزان سطح درخت کاری که ظرفیت باروری خاک را افزایش داده و فرآیند تاب‌آوری اکوسیستم ها را بهبود می‌بخشد. مدیر کل فائو در همین ارتباط گفت 5/1 میلیارد هکتار از اراضی تخریب‌یافته قابل احیاء می باشد. افزایش پوشش درختان منجر به ارتقاء سطح پایداری اقتصادی شده که  این امر برای بهبود میزان تولید و بهره وری در راستای برآورده نمودن نیازهای آتی لازم و ضروری است.
• استفاده پایدار از جنگل‌ها و درختان و نیز ایجاد زنجیره‌ ارزش سبز. جنگل‌ها و بوته‌زارها به عنوان منابع ارزشمند تجدیدشونده و نیز کربن خنثی محسوب می‌شوند. در همین راستا، موادغذایی کشت‌شده در جنگل می تواندوضعیت امنیت ‌غذایی و تغذیه افراد ساکن در جنگل و اطراف آن را بهبود بخشد.
همچنین نامبرده بر اهمیت خرده مالکان، جوامع محلی و مردم بومی تاکید فراوان نمود چرا که این افراد حدود 1 میلیارد هکتار از جنگل‌های جهان و اراضی کشاورزی را تحت تملک خود داشته و یا حداقل آنها را مدیریت می‌کنند. وی افزود در فرآیند دستیابی به سیستم‌های پایدار تولید محصولات کشاورزی-غذایی که جنگل‌ها و درختان بخش لاینفکی از آن هستند، می بایست روی این گروه افراد تمرکز شود.
او گفت نشست حاضر (کمیته جنگلداری فائو) به دستورکار جهانی جنگل در حوزه تغییر اقلیم، تولید و مصرف پایدار، عملیات احیایی، تنوع زیستی، و تامین منابع مالی پرداخته و توصیه‌هایی فنی را در خصوص جنگلداری نوین و امور سیاست‌گذاری ارائه می‌نماید. این کمیته فعالیت‌ها و اقدامات فائو را در چهارچوب برنامه راهبرد 2031-2022 و همچنین با توجه به دو نشریه و گزارش اصلی فائو تحت عنوان"وضعیت جنگل‌های جهان در سال 2022" با محوریت سه گام و مسیر در جنگل در راستای توسعه پوشش گیاهی و ایجاد اقتصادی پایدار، فراگیر و تاب آور، و نیز گزارش نتایج پانزدهمین کنگره جهانی جنگل  که در ماه می 2022 در کشورکره جنوبی برگزار شد، بررسی خواهد نمود. اقدامات جاری FAO در خصوص اقتصاد پایدار و تاب آور ، ارتباط بین کشاورزی و جنگلداری و راه‌حل‌های جنگلی مربوط به مبارزه علیه تغییر اقلیم نیز به عنوان اولویت مهم دردستور کار قرار دارد. در این ارتباط، آقای چو دونگ یو خاطر نشان نمود برای نخستین بار جنگلداری و کشاورزی به عنوان حوزه‌های کاری مرتبط با هم همزمان مورد بحث قرار خواهند گرفت و این امر گام مهمی در جهت شناسایی و ارتقاء و ارائه راه‌حل‌های برد-برد در حوزه امنیت غذایی و تغذیه محسوب می‌شود، البته به نحوی که همزمان از جنگل و درختان نیز محافظت به عمل آید. در خلال برگزاری این نشست از دو گزارش کلیدی تحت عنوان چشم انداز جهانی جنگل تا سال 2050 و همچنین ارزیابی نیازها و تقاضاهای آتی و منابع چوب برای اقتصاد پایدار و جریان سازی تنوع زیستی در تمام پروسه های طرح ها، برنامه ها و سیاست های جنگلداری رونمایی خواهد گردید.

 

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج